- جوکی پمپ
زمانی که دبی مورد نیاز یک سیستم زیاد باشد معمولاً از پمپ های بزرگ استفاده می شود. به دنبال آن الکترو موتورها نیز انرژی زیادی نیاز دارند تا پمپ را به حرکت در بیاورند. از سوی دیگر در الگوی مصرف نیز زمانهایی وجود دارد که تقاضای دبی کم است و میتوان این دبی را با یک پمپ کوچک تأمین نمود و نیازی به استفاده از پمپ بزرگ نیست.
بنابراین برای صرفه جویی در مصرف انرژی و نیز کاهش استهلاک مربوط به پمپ های بزرگ، پمپی با ظرفیت آبدهی کمتر از پمپ های اصلی در نظر گرفته می شود تا برای مصارف کم، تنها این پمپ کوچک روشن شود و نیاز سیستم را برآورده نماید. به این پمپ، جوکی پمپ یا پمپ پیشرو گفته می شود.
این پمپ ها، پمپ های پیشرو نیز نام دارند و عمدتا در کنار پمپ های مورد 2 به ویژه موارد آتشنشانی استفاده میشود. جوکی پمپ دبی نسبتا بسیار کمتری داشته و هدی برابر سایر پمپ ها دارند. این پمپ در ابتدا وارد مدار شده و موجب میشود پمپ اصلی به علت نشتیها یا مصارف کم مرتب روشن و خاموش نشود.
تفاوت پمپ و بوستر پمپ چیست؟
همان طور که گفته شد، برای تقویت فشار در شبکه آبرسانی و آتش نشانی از پمپ و بوستر پمپ استفاده می شود. در واقع تفاوت پمپ و بوستر پمپ در تعداد پمپ ها میباشد. وقتی که سیستم کوچک باشد و حساسیت ایمنی بالایی نداشته باشد می توان از یک پمپ استفاده کرد. اما زمانی که ظرفیت بالا می رود و یک پمپ به تنهایی پاسخگو نیست و یا ایمنی کار به قدری بالا باشد که به پمپ رزرو نیاز باشد از بوستر پمپ استفاده می شود.
بوستر پمپ ها دارای تعدادی پمپ همسان با فشار و ظرفیت یکسان هستند که روی یک شاسی نصب می شوند و به وسیله لوله کشی در مکش و دهش به یکدیگر وصل می شوند. تنها در بوستر پمپ های آتش نشانی از پمپ های کوچکتر به نام جوکی پمپ کنار پمپ های بزرگتر استفاده می شود.
از بوستر پمپ ها در سیستم های آبرسانی کشاورزی، مسکونی، آبرسانی شهری، آتش نشانی، سیرکولاسیون آب گرم و آب سرد امور صنعتی و … استفاده می شود. که بوسیله سیستم تابلو برق مخصوص کنترل می شوند که در کاربردهای مختلف تفاوت زیادی دارند.